REPREZENTA… Ce înseamnă de fapt?!

IMG_2424

Bună dragii mei!

În afară de ceea ce am învățat la școală, cuvântul reprezenta, are mai multe definiții…

Vă supun atenției, definiția numărul 2 și numărul 3 așa cum le gasim afișate în print screen-ul ce deschide acest post cât și pe www.dexonline.ro

Definitia numărul 2:

” A interpreta pe scenă o lucrare dramatică în fața publicului.”

Vi se pare că politicienii fac altceva pe scena publică ?! Atâta scriu. Restul pricepeți voi…

Definiția numărul 3:

” A acționa în numele unei persoane, al unei colectivități, al unui stat în temeiul împuternicirii primite de la acestea sau de la lege; a avea un împuternicit sau un mandatar.”

De reținut că reprezentarea poate fi și neexplicită (adică fără un contract explicit), tot în scris, ÎNSĂ DOAR PRIN SEMNĂTURĂ, putând să se manifeste și prin împuternicirea primită de la lege… Care lege?! Legea electorală, veți vedea mai mai încolo cum un contract de reprezentare se consideră a fi valid, doar printr-o singură semnătură și speranță, spirit civic mai zic unii… Eu îi zic simplu, nepricepere…

Pentru a pricepe această definiție

numărul 3 pentru “reprezenta”, mă văd nevoit să vă scriu încă două definiții…

“ÎMPUTERNICÍT, -Ă, împuterniciți, -te, s. m. și f., adj. (Persoană) autorizată a săvârși ceva în numele altcuiva; mandatar. – V. împuternici.”

“MANDATÁR, -Ă, mandatari, -e, s. m. și f. Persoană căreia i s-a încredințat un mandat (1), care a primit o împuternicire; procurator. – Din fr. mandataire”

Acum, dacă cineva dintre noi împuternicește sau mandatează pe altcineva să facă ceva în numele respectivului, este obligatoriu să se întocmească un act de reprezentare sau de mandatare, eventual autentificat la un notar public…

Ce este obligatoriu să conțină actul respectiv?!

– identificarea părților.

– calitatea părților, respectiv reprezentat și reprezentant (mandatar).

– condițiile impuse de cel ce CEDEAZĂ REPREZENTAREA SAU MANDATUL, reprezentantului/ mandatarului.

– clauze de nulitate ale actului, în cazul în care reprezentantul/ mandatarul nu se achită de obligațiile impuse de către cel ce i-a cedat dreptul de reprezentare/ mandat.

– data întocmirii actului (contractului)

– semnăturile părților.

Haideți acum să stăm strâmb, însă să gândim drept, ce se întâmplă în ziua de vot!!!

Este propriu-zis o cedare multiplă a reprezentării pentru o perioadă de timp menționată în legea electorală. 4 ani sau 5 ani.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Alegeri_în_România

Deci este o cedare a reprezentării din partea celor ce se prezintă la vot și votează efectiv, către cei/ cel ce câștigă alegerile…

Mai întâi vreau să vă arăt că dreptul de vot nu este un drept! Păi cum așa?!

Eu pot înțelege că identificarea celui ce vrea să voteze este obligatorie. Nu mai pierd timpul să explic de ce o identificare sub orice formă este uneori necesară… Cine nu pricepe acest aspect, mai are de învățat…

Deocamdată nu ne putem identifica la secția de votare decât cu acte emise de statul corporație, adica C.I. sau Pașaport. Alte acte individuale, statul corporație “nu vrea să vadă”… Însă lucrurile se vor schimba. Simt asta…

Însă, atenție ce scriu acum…

Nu vei primi ștampila de vot și buletinul/ buletinele de vot decât dacă SEMNEZI ÎN TABELUL DE VOT, în rubrica desemnată din dreptul tuturor datelor tale de identificare. Adică, nume, prenume, cnp, adresa completă…

Ok, m-ați identificat, totuși nu am voie să votez decât dacă semnez, în prealabil ???!!!

Practic pe ei nu îi interesează cu cine vrei tu să votezi. Ei au nevoie DOAR DE SEMNĂTURA TA !!!!!

Fix din 2 motive!

1. Ești participant, deci jucător! În felul ăsta participi la numărătoarea totală, prin care se stabilește că alegerile respective au întrunit PRAGUL ELECTORAL! Deci mascarada poate continua încă 4 sau 5 ani…

2. Prin semnătură, tu singur și nesilit de nimeni, ți-ai CEDAT REPREZENTAREA, fără ALTE PRETENȚII !!!

Deci de nu vrei a semna în tabel, nu primești ștampila de vot și nici buletinul/ ele de vot… Păi ăsta nu mai este un DREPT ci doar un PRIVILEGIU !!!

Acest privilegiu de a vota, coafat frumos în “DREPT DE VOT” este clar reglementat în legea electorală, la capitolul, cum se desfășoară alegerile… Acolo scrie negru pe alb ce vă scriu și eu… După identificare / legitimare și după ce votantul semnează în tabel, poate să îș exercite așa zisul “drept de vot”…

Deci un drept nu ți-l poate lua nimeni, însă un privilegiu îți poate fi luat, ce să vezi, ați ghicit, PRIN LEGE!

Deci sintagma “DREPTUL DE VOT “este o MINCIUNĂ !

Acum să ne întoarcem la un contract simplu de reprezentare sau mandat, prezentat la începutul postării…

Ce ai făcut tu VOTANTULE, de FAPT și de DREPT?!

1. Te-ai prezentat nesilit de nimeni la o secție de votare. Adică te-ai îmbrăcat, te-ai încălțat și apoi ai mers până la secția de votare… Ajuns acolo le-ai arătat cine ești. Adică te-ai legitimat de bună voie. Apropo, buletinul sau pașaportul rămâne gaj la ei cât timp tu ai asupra ta ștampila lor și buletinul/ ele de vot… Nu îți vei primi actul de identitate dacă:

– refuzi să înapoiezi ștampila

– distrugi ștampila de vot

– rupi buletinul/ ele de vot

– introduci vreun buletin în urna greșită

– refuzi să introduci buletinul de vot în urnă…

În oricare din cazuri, au actul cedat de tine la ei…. Iar cu siguranță un agent DE POLITIE își va intra în ROL…

2. Prin semnătură, ÎNAINTE DE A PRIMI ștampila și buletinul/ ele de vot ți-ai confirmat participarea la marea mascaradă. Ei se bucură că se întrunește plafonul electoral… Practic doar asta îi interesează, ca mascarada să continuie…

3. Tot prin aceeași semnătură ȚI-AI CEDAT REPREZENTAREA ALTCUIVA !

4. Ai parafat astfel un contract de mandat, perfect valabil și legal, însă FĂRĂ NICI UN FEL DE PRETENȚII SAU CLAUZE.

5. Vei spune că acel contract nu este valabil, deoarece cel ce vrei tu să te reprezinte nu a semnat și el în fața ta! Te înșeli amarnic…. Prin legea electorală în care TU CREZI, MANDATARII/ REPREZENTANȚII NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SEMNEZE CEVA INDIVIDUAL CU CAREVA. Recitește definiția numărul 3 pentru cuvântul “reprezenta”. Vei pricepe… În fond TU ești cel care s-a dus la secția de votare, crezând în niște “promisiuni verbale sau scrise”, arătate în spațiu public, însă NESEMNATE sau ASUMATE nici înainte de alegeri, nici ulterior.

6. Te impulsionezi singur cu ideea că va ieși cel pe care TU L-AI VOTAT!

7. Mare bucurie, a ieștit câștigător cel pe care l-ai votat. Euforia nu va dura mult. În maxim jumătate de an ai deja idei contradictorii referitor la faptul că nici o promisiune din campania electorală, nu se materializează cumva. Apoi îți dai seama că nu pot exista 2 câștigători. Unul a câștigat REPREZENTAREA. ȘI FACE FIX CE VREA, ATÂTA TIMP CÂT NU A SEMNAT CA FORMĂ DE OBLIGARE A TUTUROR PROMISIUNILOR DIN CAMPANIA ELECTORALĂ…..  TU AI PIERDUT ȘI DE FAPT ȘI DE DREPT !!!

8. SAU… Mare jale, cel pe care l-ai votat nu a ieșit câștigător, însă asta e, te îmbărbătezi cu speranță și mai aștepți încă 4 sau 5 ani… Însă stai așa, cineva, a câștigat totuși alegerile… Și ce să vezi, ĂLA NU EȘTI TU ! Recitește punctul 7 ca să pricepi mai bine…

Doar punctele 2 și 3 le-ai făcut de DREPT, culmea cedându-ți drepturile.

Toate punctele bifate efectiv de tine VOTANTULE, în ziua votului, au fost fapte, concretizate în material, prin nepriceperea din mintea TA…

Unul din cei ce a scris adevărul încă de la instaurarea marei mascarade, adică a statelor “de drept” / societăților moderne vi-l redau acum în scris:

… prin 1870 Mark Twain a scris… “Dacă votul vostru ar conta cu adevărat, nu v-ar mai lăsa nimeni să votați”

Vă doresc sănătate la toți!

Post scris și realizat de humanlivingbeing

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.